Willie Darktrousers | Krantenenzo
3voor12 Friesland over een optreden op Welcome to the village: Wat Meindert Talma als onbekendste bekende popster voor Nederland is, dat is Willie Darktrousers voor Friesland. Hoogste tijd voor verandering dus. De liedjes en de artiest Willie Darktrousers zijn te leuk om in de vergetelheid te verdwijnen, dus dat gaat niet gebeuren.

  3voor12 Tilburg: Een charmante jongeman, die er niet alleen mysterieus uitziet, maar ook mysterieuze en lugubere verhalen te vertellen heeft. Een echte troubadour met een prachtige stem. Hij weet het publiek te boeien en weet het hele optreden tot een mooie climax te brengen.

  3voor12 Zeeland over een optreden in Middelburg: Een verbazingwekkend optreden is dat van singer-songwriter Willie Darktrousers. Want ten eerste valt ons op dat hij vandaag gewoon een licht gekleurde broek draagt. Dit misverstand wordt door de zanger echter al snel uit de weg geholpen wanneer hij toelicht dat zijn naam een verwijzing is naar zijn geboorteplaats, het Friese Donkerbroek. Het tweede misverstand is dat van singer-songwriter. Liever gaat hij namelijk als troubadour door het leven, compleet met baard en hoed. Een troubadour met een erg rijke fantasie, dat wel. Zijn liederen hebben allen één onderwerp gemeen en dat is ellende met een vleugje weemoed. De teksten zijn echter zo bizar tragisch dat het op de lachspieren werkt. Denk aan hondsdolle melkmannen, pratende stofzuigers en moordlustige broccoli stronken... al is daar moeilijk een voorstelling bij te maken als je het niet gehoord hebt. Willie staat er ondertussen reuze onschuldig bij en excuseert zich zelf dat hij er ook allemaal niks aan kan doen maar dat zulke dingen nou eenmaal gebeuren. Je gaat haast geloven dat hij het allemaal droomt, maar daar is deze Fries toch net even te nuchter voor. Verbazingwekkend vermakelijk.